E-learning Stabilisatie: Budgetbeheer en Duurzame Financiële Dienstverlening

Online
 69,00

Het uitgangspunt is om een financiële situatie te stabiliseren; zonder stabilisatie geen effectieve schuldenoplossing en daarmee is stabilisatie één van de hoofdtaken van de schuldhulpverlener. Wil jij meer weten over het stabilisatieproces? Volg dan de e-learning ‘Stabilisatie: budgetbeheer en duurzame financiële dienstverlening’.

De schuldhulpverlener kan ertoe besluiten tijdelijk het financieel beheer van de cliënt over te nemen als de situatie daarom vraagt. Dan start zij de activiteit budgetbeheer op. Tijdens deze e-learning leer je meer over de verschillende vormen en activiteiten van budgetbeheer. Daarnaast wordt toegelicht hoe je een budgetplan opstelt, welke soorten uitgaven er zijn en wat duurzaam financiële dienstverlening is.

Leerdoelen

  • Je weet wat het doel van stabiliseren is;
  • Je weet welke aandachtspunten van belang zijn bij de activiteit ‘stabilisatie’;
  • Je kent verschillende stabilisatie instrumenten;
  • Je kent de verschillende vormen van budgetbeheer;
  • Je weet wat er in een overeenkomst budgetbeheer moet komen te staan;
  • Je weet hoe je een budgetplan moet opstellen;
  • Je weet wat een maandbegroting en jaarbegroting is;
  • Je weet wat wordt verstaan onder: uitgaven, vaste lasten, reserveringen en leefgeld;
  • Je weet wat het doel, de kenmerken, taken en aandachtspunten zijn van duurzame financiële dienstverlening.

Deze e-learning is bedoeld voor zowel (beginnend) schuldhulpverleners als mensen die meer willen weten over stabilisatie, budgetbeheer en duurzame financiële dienstverlening.    

Opleidingsniveau

De e-learning is op hbo-niveau.

De e-learning duurt gemiddeld 3 uur. De kosten voor de e-learning zijn € 69,- (vrijgesteld van btw).

Unieke online leeromgeving

Voor de e-learning ‘Stabilisatie: budgetbeheer en duurzame financiële dienstverlening’ krijg je toegang tot onze online leeromgeving. Je krijgt bij het moment van aanschaf van de e-learning één jaar toegang tot de leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, actualiseren wij de lesstof regelmatig. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet.

Toetsing en certificering

De e-learning sluit je af met een zelftest. Als je de e-learning volledig hebt doorlopen en de toetsing met succes afrondt, ontvang je een deelnamebewijs van Kenniscentrum Sociaal Domein.

 69,00

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Training Omgaan met de Kritische Klant

Weerstand en onbegrepen gedrag komen in het Sociaal Domein vaak voor. Het gesprek kan soms helemaal vastlopen omdat er veel weerstand is en wellicht kun je op dat moment niet gelijk iets bevestigen of ontkrachten. Wat kun je doen om het gesprek een andere wending te geven? Leer het tijdens de training omgaan met de kritische cliënt.

Training de essentie van het vrij te laten bedrag (VTLB): een verdiepingsslag

Wil je weten wat de VtlB-calculator allemaal achter de schermen doet in de VtlB-berekening? Wil je schuldeisers precies kunnen vertellen hoe je aan de afloscapaciteit bent gekomen? Dan is de training de essentie van het vrij te laten bedrag precies wat je zoekt.

Training Motiverende Gesprekvoering

Hoe zorg je ervoor dat ze zelf aan de slag gaan met het opvolgen van je adviezen, het inzetten van de Eigen Kracht en het Sociale Netwerk? Motiverende gespreksvoering is een veelgebruikte methode om cliënten te stimuleren hulp te zoeken en hun gedrag te veranderen.