De basis van hechting

 399,00
Verdiepend

In deze training leer je over de fundamentele processen die ten grondslag liggen aan het hechtingsproces van jongeren. Je verwerft inzicht in de verschillende fasen van hechting en leert deze te herkennen. Door het begrijpen van het hechtingsproces ben je als jeugd- en gezinsprofessional na de training in staat om deze kennis toe te passen in de praktijk en passend advies te geven voor de verschillende fasen.

Leerdoelen

  • Werken vanuit kennis van hechtingsprocessen
  • Gedrag vertalen naar hechtingsfasen
  • Begrip krijgen van hoe hechtingsfasen inzicht kunnen bieden in gedrag, waardoor je passende interventies kunt toepassen
  • Vertalen van hechtingsfasen naar gedrag en ondersteuning in diverse fases

De training is voor Jeugdprofessionals of professionals binnen het Sociaal Domein die hun specifieke kennis en vaardigheden willen uitbreiden over de basis van hechting.

Instapvoorwaarden en opleidingsniveau

Deze training wordt op wo-niveau gegeven.

Incompany

Wil je deze training volgen met meerdere collega’s? Incompany is ook mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Programma

09:00-09:30 – Inloop

09:30-10:00 – Een inspirerende opening door Lilian Bakels

10:00-13:00 – Training

13:00 – 13:55 – Lunchpauze op het netwerkplein

14:00 – 17:00 – Training

17:00 – Afsluitende netwerkborrel

Trainer

Maud Straathof is orthopedagoog-generalist en trainer, onderzoeker en coach binnen de expertisedienst van een stichting voor speciaal onderwijs in Tilburg. Haar ervaring als leerkracht bracht haar ertoe om door te studeren tot orthopedagoog generalist, gemotiveerd door de behoefte om kinderen in de klas die extra hulp nodig hadden beter te kunnen ondersteunen. “Door de professionaliteit duurzaam te vergroten, help ik alle kinderen die met deze professional te maken hebben.” Voor Maud is het belangrijk om mensen te empoweren zodat ze zichzelf kunnen helpen, waarbij oprechtheid en verbinding centraal staan. Ze benadert haar aanpak vanuit een systemische perspectief.

Adres

Oude Engelenseweg 1, 5222 AA ‘s-Hertogenbosch.

Studiebelasting

De studiebelasting voor deze training is een hele lesdag. De training start om 09:00 uur en duurt tot 17:00 uur.

Investering

De kosten voor de ééndaagse training zijn € 399,- (vrijgesteld van btw). Deze kosten zijn inclusief koffie/thee, lunch en studiematerialen.

Accreditering

Deze training is geaccrediteerd bij het Accreditatiebureau Kinder- en Jeugdpsycholoog NVO/NIP Orthopedagoog-Generalist in de categorie K&J/OG herregistratie voor 6 punten.

Na het volgen van deze training ontvang je een bewijs van deelname. Na het indienen hiervan behaal je bij het SKJ 6 punten in de categorie formeel leren.

Hulp nodig?

Vragen over het aanbod? Onze mensen helpen je graag verder. Neem contact op via

Incompany

Heb je interesse in een incompanytraining? Lees dan meer over de mogelijkheden.

Wellicht vind je dit ook interessant

Training Klachtenfunctionaris (2 dagen)

Wil jij een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de dienstverlening binnen het Sociaal Domein? Ben je communicatief sterk, kun je goed luisteren en denk jij in oplossingen? Dan is de tweedaagse training Klachtenfunctionaris Sociaal Domein zeer geschikt voor je!

E-learning Effectief communiceren

Voer je wel eens een gesprek waarbij je merkt dat hetgeen wat je over wilt brengen niet begrepen wordt zoals jij het bedoelt? Of heb je misschien moeite met luisteren, omdat je snel afgeleid bent of snel een mening hebt over hetgeen de ander je vertelt? In de e-learning effectief communiceren krijg je praktische handvatten om met dit soort situaties om te gaan, waardoor je leert om effectiever te communiceren.

Training Aandachtsfunctionaris Huiselijk Geweld en Kindermishandeling

In deze training leer je de verschillende taken waarvoor je als aandachtsfunctionaris verantwoordelijk bent. In drie dagen neemt Anja Dijkhuis je aan de hand van interactieve werkvormen mee in de theoretische kaders van de meldcode en de implementatie binnen jouw organisatie, evenals de aanpak rondom het signaleren en handelen bij tekenen van onveiligheid, de dilemma’s waar je mee te maken kunt krijgen, de huidige wet- en regelgeving en de integrale samenwerking.